۱۳۸۸ تیر ۶, شنبه

واكنش آمريكا به سخنان محمود احمدي نژاد

لطفا نظرات خود را برای ما بنویسید حتی میتوانید با ما در ار ارتباط باشید09143146859

كاخ سفيد آمريكا با رد سخنان اخير محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران، او را متهم كرده است كه مي خواهد آمريكا را موضوع بحران سياسي اين كشور بكند.

رابرت گيبز، سخنگوي كاخ سفيد، روز پنج شنبه (25 ژوئن) گفت در ايران گروهي هستند كه مي خواهند بحران جاري بحثي بين ايراني ها نباشد بلكه غرب و آمريكا موضوع آن باشند.

او گفت:"من نام محمود احمدي نژاد را به ليست افرادي كه مي خواهند آمريكا را به موضوعي در بحران جاري ايران تبديل كنند، اضافه مي كنم."

محمود احمدي نژاد روز پنج شنبه (25 ژوئن) از رئيس جمهوري آمريكا خواست كه از برخي كشورهاي اروپايي براي موضع گيري در قبال ايران پيروي نكند.

كاخ سفيد بر احترام به حاكميت جمهوري اسلامي ايران تاكيد دارد، اما رئيس جمهوري آمريكا پيشتر گفته بود آمريكا و جامعه جهاني از خشونت به كار گرفته شده براي سركوب معترضان در ايران "وحشت زده و منزجر" شده است.

او همچنين "ارعاب، ضرب و شتم و بازداشت هاي چند روز گذشته" در ايران را محكوم كرده است.

رئيس جمهوري ايران در واكنش به اين اظهارت، گفت كه "آقاي اوباما اشتباه كرد كه اين حرف ها را بيان كرد."

او همچنين تاكيد كرد كه از دولت بريتانيا و برخي كشورهاي اروپايي كه "يك مشت عقب افتاده سياسي هستند كه در اداره كشور و مردم خود هم مانده اند" انتظار چنين سخناني را داشته است اما نه از رئيس جمهوري آمريكا.

سخنان احمدي نژاد

رئيس جمهوري ايران در سخناني در مراسم افتتاح يك طرح پتروشيمي، انتقاد كشورهاي اروپايي از نحوه رسيدگي به اعتراضات به نتيجه انتخابات اخير ايران و برخورد خشونت آميز ماموران دولتي با معترضان را رد كرد و گفت كه "به آمريكا و برخي كشورهاي اروپايي توصيه و نصيحت مي كنم رفتار خود را اصلاح كنند."

در پي انتشار نتايج انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري و برگزاري تظاهرات اعتراضي نسبت به آنچه كه تقلب در اين انتخابات خوانده شده، شماري از كشورهاي جهان و سازمان هاي بين المللي، از جمله سازمان ملل، برخورد خشونت آميز با گردهمايي هاي مسالمت آميز مردم ايران را مورد انتقاد قرار دادند.

رهبران آلمان، فرانسه، ايتاليا، بريتانيا و كشور ديگر عضو اتحاديه اروپا از جمله منتقدين نحوه برخورد نيروهاي امنيتي جمهوري اسلامي با معترضان به نتيجه انتخابات بوده اند و از دولت خواسته اند به آراي مردم احترام بگذارند.

پس از اعلام نتايج بحث برانگيز انتخابات رياست جمهوري ايران، باراك اوباما گفت كه حل و فصل اختلاف نظر در مورد سلامت اين انتخابات به مردم ايران بستگي دارد و افزود كه براي دولت ايران، بايد كسب مشروعيت از نظر مردم اين كشور اهميت داشته باشد.

در عين حال، آقاي اوباما در سخناني كه بعدا ايراد كرد از خشونت ماموران دولتي عليه تظاهركنندگان ايراني و به خصوص كشته شدن شماري از معترضان ابراز تاثر كرد و آن را بي عدالتي خواند.

محمود احمدي نژاد خطاب به رئيس جمهوري آمريكا گفت "كشوري كه دم از تغيير و تعامل مي زند چرا وارد اين ميدان انحرافي و اين دام شد" و هشدار داد كه در صورتي كه باراك اوباما از ايران انتقاد كند مردم او را فردي مانند جورج بوش تلقي خواهند كرد.

آقاي احمدي نژاد با اشاره به شعار انتخاباتي باراك اوباما در مورد تغيير در سياست هاي آمريكا و از جمله تمايل به گفتگوي مستقيم با ايران، گفت كه "ملت ايران با بزرگواري و كرامت از پيشنهاد آمريكا براي گفتگو استقبال كرده است."

رئيس جمهوري آمريكا هدف از اين مذاكرات را دستيابي به توافق بر سر برنامه هاي هسته اي جمهوري اسلامي و حمايت آن از گروه هاي مخالف صلح خاورميانه اعلام كرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا نظر خودرا برای ما بنویسید با تشکر از بازدید شما
حتی می توانید با ارسال sms و برقراری تماس نیز نظر بدهید
tel:00989143146859