۱۳۸۸ خرداد ۱۸, دوشنبه

شكست حزب الله در انتخابات پارلماني لبنان


خبرگزاري «رويترز» گزارش داد :حزب‌الله و متحدانش بازنده انتخابات پارلماني روز يكشنبه در لبنان بوده‌اند.
به گزارش سرويس بين الملل آفتاب، اين سياست‌مدار نزديك به حزب‌الله كه نمي‌خواست نامش فاش شود، به «رويترز» گفت: «ما در انتخابات شكست خورده‌ايم. نتايج انتخابات را به عنوان خواسته مردم، مي‌پذيريم». اين در حالي است كه پيش‌بيني‌هاي انتخاباتي، امري خلاف اين موضوع را وعده داده بودند. حضور مردم در انتخابات لبنان، بيش از 50 درصد تخمين زده شده است و وزارت كشور لبنان، روز دوشنبه نتايج قطعي انتخابات را اعلام خواهد كرد. در همين حال، حزب‌الله گفته است همه 11 كانديدايش در انتخابات پارلماني روز يكشنبه، موفق شده‌اند به پارلمان لبنان – كه 128 كرسي دارد – راه پيدا كنند. «حسن فضل‌الله»، نماينده فعلي حزب‌الله در مجلس اظهار داشت: «همه 11 كانديداي ما، پيروز شده‌اند». وي اضافه كرد، نكته اختصاصي لبنان، تنوع اين كشور است و اين كه هيچ گونه اقليت و يا اكثريتي در آن وجود ندارد. «فضل الله» ادامه داد، هيچ حزبي نمي‌تواند ادعا كند اكثريت را در ميان همه مردم از آن خود كرده است.
حزب طرفدار غرب به رياست سعد حريري در انتخابات پارلماني لبنان اعلام پيروزي كرد
در انتخابات پارلماني لبنان حزب ائتلاف اكثريت و طرفدار غرب به رياست سعد حريري اعلام پيروزي كرد. سعد حريري در سخناني براي هواداران خود گفت كه اين روز بزرگي براي دموكراسي در لبنان است.
اننخابات در رقابتي تنگاتنگ با حزب الله كه از حمايت جمهوري اسلامي ايران و سوريه برخوردار است، انجام شد. زياد بارود وزير كشور لبنان گفت جمعيت نسبتاً بالايي در انتخابات شركت كردند و تا چهارساعت پيش از بسته شدن حوزه هاي رأي، ۴۰ درصد از واجدان شرايط آراي خود را به صندوق ها انداختند. در انتخابات پارلماني پيشنين لبنان در سال ۲۰۰۵ ، ۴۵ درصد افراد شركت كرده بودند. نظرسنجي ها پيش بيني كرده بودند رقابت بر سر كسب ۱۲۸ كرسي پارلمان بسيار نزديك باشد.
گزارش ها حاكي از آن است كه حدود ۵۰ هزار سرباز و نيروهاي پليس براي جلوگيري از خشونت هاي احتمالي به نقاط مختلف اين كشور اعزام شدند تا تمهيدات امنيتي گسترده اي در لبنان را به اجرا گذارند.
حضور گسترده لبناني‌ها در انتخابات سراسري
مردم لبنان روز يكشنبه هفتم ژوئن به طور گسترده در انتخابات پارلماني اين كشور شركت كرده اند.
در اين انتخابات دو جريان ۱۴ مارس (مورد حمايت غرب) و جريان ۸ مارس (مورد حمايت ايران و سوريه) رو در روي هم قرار گرفته اند.انتظار مي رود كه نتيجه انتخابات به شدت نزديك باشد و هيچ گروهي نتواند پيروزي خيره كننده و مطلقي به دست آورد.
دهها هزار نيروي پليس براي تامين امنيت جريان انتخابات به مراكز راي گيري در سراسر كشور اعزام شده اند.
جيم ميور، خبرنگار بي بي سي در بيروت مي گويد رقابت تنگي ميان گروه ها به خصوص در نواحي مسيحي جاري است و انتظار مي رود راي مسيحيان لبنان ميان دو گروه رقيب تقسيم شود.
تحليلگران مي گويند راي مسيحيان مي تواند بر نتيجه نهايي انتخابات اثر بگذارد.
در حال حاضر جريان ۱۴ مارس به رهبري سعد حريري، پسر رفيق حريري، نخست وزير پيشين لبنان داراي اكثريت شكننده اي در پارلمان است.آمريكا هشدار داده كه در صورت پيروزي اتئلاف مخالفان به رهبري حزب الله، در مورد روابط با لبنان تصميم گيري خواهد كرد. آمريكا حزب الله لبنان را يك سازمان تروريستي مي داند.
تحليلگران مي گويند لبنان يك كشور كليدي در ميان منازعات دو اردوگاه رقيب در خاورميانه است. آمريكا، عربستان سعودي و مصر در يك سو و ايران و سوريه و حزب الله و حماس نيز در سوي ديگر قرار دارند و در اين انتخابات در برابر هم صف آرايي كرده اند.
نمايندگان پارلمان لبنان براي يك دوره چهار ساله انتخاب مي شوند و افراد از ۲۱ سالگي مي توانند در اين انتخابات شركت كنند.در لبنان طبق قوانين، رئيس جمهوري از مسيحيان، رئيس مجلس از شيعيان و نخست وزير از سني ها انتخاب مي شود و در مناطق مختلف، ۱۲۸ كرسي پارلمان طبق يك سيستم پيچيده، به نسبت جمعيت قومي-مذهبي، بين گروه هاي مختلف تقسيم مي شود.لبنان، كه جمعيت آن از مسيحيان و مسلمانان سني و شيعه تشكيل يافته، از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ درگير جنگ داخلي بود كه هزاران كشته برجاي گذاشت و اقتصاد اين كشور را به ويراني كشاند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا نظر خودرا برای ما بنویسید با تشکر از بازدید شما
حتی می توانید با ارسال sms و برقراری تماس نیز نظر بدهید
tel:00989143146859